Εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ

Στα Εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα οι γονείς εκπαιδεύονται σε βασικές δεξιότητες επικοινωνίας.

 

Το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα θεωρείται παγκοσμίως το πιο αναγνωρισμένο αποτελεσματικό πρόγραμμα γονεϊκής υποστήριξης και στοχεύει στην ανάπτυξη της φιλοσοφίας και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων που προαπαιτούνται ώστε να ενδυναμωθούν και να βελτιωθούν οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια, αλλά και ευρύτερα.

 

Αναλυτικότερα, οι γονείς με τη βοήθεια του εργαστηρίου αναπτύσσουν αποτελεσματικές επικοινωνιακές δεξιότητες που μόλις αρχίσουν να τις χρησιμοποιούν, εκπλήσσονται θετικά από την εντυπωσιακή βελτίωση που παρατηρούν τόσο στις οικογένειές τους όσο και σε όλων των ειδών τις σχέσεις.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το έχει εμπνευστεί ο πολυβραβευμένος και τρεις φορές υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης ψυχολόγος Dr. Thomas Gordon.

 

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 10 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

Παρακολουθώντας το εργαστήριο:

 

  • Τα παιδιά θα νιώθουν ελεύθερα να συζητούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και θα σταματήσουν να απομακρύνονται από εσάς.
  • Θα αναπτύξουν αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο και μια εσωτερική αίσθηση προσωπικής ευθύνης.
  • Θα δουλεύει ο ένας μαζί με τον άλλον αντί ο ένας ενάντια στον άλλο.
  • Θα υπάρχουν λιγότερες εκρήξεις θυμού και περισσότερες λύσεις συγκρούσεων στο οικογενειακό, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον.
  • Όλοι στην οικογένεια θα συμμετέχουν στη θέσπιση των κανόνων, οπότε όλοι θα έχουν κοινό κίνητρο να συμμορφώνονται σε αυτούς.
  • Θα πραγματοποιούνται λιγότεροι αγώνες για την εξουσία, άρα θα υπάρχουν και λιγότερες εντάσεις, μικρότερη δυσαρέσκεια, περισσότερη διασκέδαση και θα κυριαρχούν η ειρήνη, η εμπιστοσύνη και η αγάπη μεταξύ τους.

Εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα

δεξιότητες επικοινωνίας