ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μαρία Γδοντάκη βιογραφικό
Μαρία Γδοντάκη βιογραφικό

Ονομάζομαι Μαρία Γδοντάκη και είμαι ψυχολόγος.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά Κρήτης,

είμαι παντρεμένη μητέρα 2 παιδιών

και κατοικώ στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου αλλά και μετά την ολοκλήρωσή τους εργάστηκα εθελοντικά σε ψυχιατρικά τμήματα νοσοκομείων και σε ξενώνα κοινωνικο-οικονομικής επανένταξης ψυχικά ασθενών.

 

Με την απόκτηση του πτυχίου μου ασχολήθηκα με τον τομέα της Ειδικής Αγωγής παρέχοντας παράλληλη στήριξη, κατοίκον συνεδρίες και προγράμματα παρέμβασης και κοινωνικοποίησης σε άτομα με αναπηρία.

 

Επιπλέον, συμμετείχα σε ειδικά καλοκαιρινά κατακηνωτικά προγράμματα ως συνοδός και συντονίστρια κατασκήνωσης ενώ παράλληλα εργάστηκα σε συλλόγους προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων στον τομέα  της δημιουργικής απασχόλησης και της πρώιμης παρέμβασης παιδιών με αυτισμό και άλλες διαταραχές.

 

Εκπαιδεύομαι στην Συστημική Ψυχοθεραπεία  στο Εργαστήριο Συστημικής Σκέψης και Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα δουλεύω ψυχοθεραπευτικά και σε ατομικό επίπεδο.

 

Είμαι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γονέων από τους φορείς Gordon Hellas και Positive Discipline Association  παρέχοντας εργαστήρια εκπαίδευσης γονέων σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο

(Αποτελεσματικού Γονέα, Υπέροχα Νήπια και Εργαστήρια Θετικης Διαπαιδαγώγησης).

 

Διεξάγω συμβουλευτική διαδικασία Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε εφήβους που στηρίζεται στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων και έχει ως στόχο να βοηθήσει τον έφηβο να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό του και να επιλέξει την κατάλληλη για εκείνον σπουδαστική και μετέπειτα, επαγγελματική κατεύθυνση.

 

Εργάζομαι σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με άτομα που επιθυμούν την διαχείριση δύσκολων καταστάσεων και την αντιμετώπιση αναποτελεσματικών συμπεριφορών και σκέψεων.

 

Συνεχίζω να συμμετέχω σε εκπαιδεύσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια που με βοηθούν να εξελίσσομαι σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Μαρία Γδοντάκη βιογραφικό